dilluns, 14 de desembre del 2015

VÍDEO ANIMACIONS AMB POWTOON

Powtoon
Aprofitant que s'acosta el Nadal, treballarem una manera de crear vídeoanimacions amb una eina fàcil de treballar, molt completa i que ens permetrà aconseguir uns resultats interesants. 
A continuació es mostren les vostres composicions multimèdia per felicitar el Nadal amb PowToon.


dimecres, 9 de desembre del 2015

FELICITACIONS AMB LA TÈCNICA POP UP

Aprofitant que s'acosta el nadal, anem a posar en pràctica la tècnica del Pop Up, per generar targetes d'aquest estil per tal de felicitar les festes i el nou any.
Les possibilitats son il·limitades, i ho podem complicar tant com vulguem, des d'una senzilla pila de regals, fins on la nostra imaginació i manya ens porte.





dilluns, 7 de desembre del 2015

ELECTRÒNICA DIGITAL


Imatge de GeraldPixabay
L'electrònica digital és la base dels sistemes informàtics, basada en una codificació binaria, ha estat la responsable del gran desenvolupament  de les telecomunicacions, així com dels aparells electrònics d'ús quotidià.
En aquesta unitat estudiarem els seus fonaments, interpretarem sistemes digitals, així com dissenyarem logigrames aplicats a problemes de la vida quotidiana.

dilluns, 23 de novembre del 2015

PRÀCTIQUES AMB ARDUINO

Imatge de SparkFun electronics
Wikipedia

Aquesta serà la seqüència de pràctiques que realitzarem amb el microcontronlador Arduino. Les pràctiques estan extretes d'uns Blogs i unes webs molt completes que us convido a visitar:




dijous, 19 de novembre del 2015

ELS VOSTRES BLOGS

Imatge de Peggy_MarcoPixabay
En el següent enllaç podem trobar l'enllaç a cadascun dels vostres blogs. Alguns d'ells aporten informació molt interessant, i segueixen unes pautes de disseny d'allò més correctes. 
Enhorabona per la vostra feina... i ara... us animo a que continueu compartint les vostres inquietuts, pensaments i coneixements amb la resta del món a través dels vostres blogs.

dimarts, 17 de novembre del 2015

CREEM UN MENÚ AL NOSTRE BLOG

Imatge de ClkerFreeVectorImages
Pixabay
Per tal d'organitzar les entrades del nostre blog, i facilitar als lectors que les segueixin, i que les puguin trobar d'acord amb la seva temàtica, el que hem de fer, en primer lloc és crear Etiquetes.
Les etiquetes son paraules que van a descriure la nostra entrada. Cada entrada pot tenir més d'una etiqueta. 
Per exemple, jo aquesta entrada la vaig a etiquetas com:
BLOCS: Perquè és on podrem aplicar el que aquí aprenem
tecnologia3r: Perquè a hores d'ara, la creació de Blogs s'estudia a 3r d'ESO
informatica4t: Perquè en un moment donat, també ens pot interessar crear un blog en aquesta assignatura, què és on es venia estudiant fins a hores d'ara.


dilluns, 16 de novembre del 2015

MÀQUINES I MECANISMES

Imatge de Silberwolf
wikipedia.org
Aquí us deixo una pàgina interactiva, del departament d'ensenyament de la junta d'Andalusia, que us pot servir d'ajuda per a arribar a comprendre el funcionament y els principis teòrics en els que es basen les màquines simples y els mecanismes de transmissió de moviment. Fes clic a la imatge per tal d'accedir a la pàgina

divendres, 30 d’octubre del 2015

ELS TRANSISTORS



Els transistors son components electrònics molt importants perquè vàren suposar, a partir del seu descobriment l'any 1948, l'inici de la revolució electrònica que ha propiciat la miniaturització acompanyada d'una millora en l'eficiència dels aparells electrònics. Aquí us deixo una presentació per tal de conèixer una mica més aquests components electrònics.

diumenge, 25 d’octubre del 2015

ELS PRINCIPIS DE GESTALT

Gestalt.svg
Imatge de Valessio
Wikipedia
Els principis o Lleis de Gestalt estan basats en una corrent psicològica, sorgida a Alemanya a principis del s.XX.

Ens vénen a explicar com la ment, configura els elements que arriben a ella a través dels canals sensorials (la percepció) o la memòria (pensaments, intel·ligència, ...) Podem dir que "El tot és més gran que la suma de les parts".

Per què son importants les Lleis de Gestalt al disseny Gràfic?  Perquè el disseny pretén despertar un sentiment sobre el receptor, i per tant és necessari conèixer com el receptor interpreta els objectes que percep.

dijous, 22 d’octubre del 2015

EXERCICIS VARIS DE MATEMÀTIQUES

Imatge de Johannes Rössel
Wikimedia
En aquesta entrada deixaré un recopilatori de pàgines web de recursos i exercicis de diferents temàtiques de matemàtiques.

dijous, 15 d’octubre del 2015

CIRCUITS ELECTRÒNICS BÀSICS

Imatge de Juan Jose Montero Rodríguez
Wikimedia
A continuació us deixo una relació de circuits electrònics bàsics, presentats amb una eina en línea anomenada 123D circuits. És molt interessant perquè funciona com un emulador, que a més de comprovar el funcionament del circuit, ens permet també la  visualització de l'esquema electrònic. 


QUÈ PASSA QUAN ES TRENCA EL TIRANT D'UN PONT PENJANT?

Imatge de OpenClipartVectors
Pixabay
Al següent vídeo podem veure uns francesos que fan turisme per Nova Zelanda. 
Mentre estan creuant per un pont penjant, de sobte, es troben a l'aigua. Què ha passat? En sortir de l'aigua, veuen que el pont continua allí, mamés, però encara penjat.


diumenge, 11 d’octubre del 2015

PROPORCIONALITAT NUMÈRICA I CÀLCUL DE PERCENTATGES

Imatge de Johannes Rossel
Wikimedia
Us deixo l'enllaç a dues pàgines que us poden facilitar la comprensió dels termes: raó, proporcionalitat directa, proporcionalitat inversa, i percentatge. Alhora, contenen exercicis que podeu realitzar per practicar aquests conceptes.


PRÀCTIQUES D'ELECTRÒNICA AMB CROCODILE

Us passo l'enllaç al guió de pràctiques que realitzarem amb el programa Crocodile Clips, i amb el quan simularem els circuits que estem estudiant de manera teòrica a classe, i alguns d'ells els posarem també en pràctica al taller.

dissabte, 10 d’octubre del 2015

PRÀCTIQUES ELECTRÒNICA ANALÒGICA

Aquí us deixo les guies de cadascuna de les pràctiques d'electrònica que anirem realitzant al llarg d'aquest curs.

  • Pràctica 1: Identifiquem components electrònics.
  • Pràctica 2: Resistors en sèrie. Muntatge i anàlisi del circuit.
  • Pràctica 3: Resistors en paral·lel. Muntatge i anàlisi del circuit.
  • Pràctica 4: Els LEDs i els Resistors variables.
  • Pràctica 5: Circuits amb transistors.

ELECTRÒNICA ANALÒGICA

Señal Continua.png
Imatge de Carlosgs83
Wikipedia

Al següent enllaç trobem un curs del CIDEAD, molt complet sobre l'electrònica analògica, components i circuits.




ELS COMPONENTS ELECTRÒNICS.


Us deixo un enllaç a la pàgina elaborada pel professorat de l'I.E.S. Cuenca Minera,  sobre els components electrònics i el seu funcionament.


Aquí podem trobar:
  • explicació teòrica,
  • un test per posar a prova els coneixements, i
  • un quadern d'activitats per tal de reforçar els conceptes estudiats

dimarts, 6 d’octubre del 2015

IMATGES LLIURES PER PODER UTILITZAR

Imatge de ClkerFreeVectorImages
Pixabay
Tal com hem parlat a classe, no tot el que trobem a Internet és lliure per poder utilitzar als nostres treballs... perquè podria estar protegit per drets d'autor. Aquí us deixo una sèrie d'enllaços a pàgines on podeu trobar imatges lliures, o protegides amb llicències de Creative Commons.


dijous, 24 de setembre del 2015

CLASSIFICACIÓ DELS COMPONENTS ELECTRÒNICS

Aquí us deixo un esquema genèric, on es pot visualitzar la classificació dels component electrònics que estudiarem aquest curs. 
Cal tenir en compte que hi ha més components, aquest és un esquema genèric. La classificació real és més àmplia.
Pots ampliar l'esquema fent clic a sobre de la imatge.



ESTADÍSTICA. CONCEPTES BÀSICS

Imatge de Johannes Rössel
Wikimedia
Al següent enllaç trobem una Mini Unitat Didàctica de l'edu365.cat, feta per José Ireno Fernández Rubio, on trobarem l'explicació dels conceptes bàsics d'estadística, amb exemples gràfics i exercicis interactius

dimarts, 22 de setembre del 2015

QUÈ ÉS UN BLOC?

Imatge de Peggy_Marco
Pixabay
Un bloc és com un diari personal digital. Pot ser considerat com el nostre quadern de treball, o la finestra de les nostres idees, propostes, etc... cap al món.

Hauria de girar entorn a una única temàtica: Esports, Educació, Viatges, Moda, VideoJocs... podem realitzar comentaris envers a aquests temes, o explicar als visitants del bloc com es realitza una alguna cosa, contar fets o notícies de manera objectiva, o sota el nostre punt de vista...

ACOTACIÓ

Imatge de Va de cienciaWikimedia
Aquí us deixo un enllaç a la presentació publicada a Scribd, on es troben uns exercicis d'acotació propietat de Eduardo Pardillo de l'I.E.S. Diego Tortosa de Murcia. 
A més de poder practicar amb vistes, tenim exercicis d'acotació. I tots els exercicis estan acompanyats de la seva solució per tal que se'ls pugueu autoavaluar.

CREACIÓ I PERSONALITZACIÓ D'UN BLOC

Imatge de Peggy_Marco
Pixabay
En aquest post aprendrem a crear un blog des de zero, a publicar entrades, enriquir les mateixes amb vídeos, presentacions i diferents formes de mostrar la informació, ... i també, a donar-li personalitat i una ambientació acord amb la temàtica del mateix. 
Endavant!